Pawilon Restauracyjny Hali Stulecia

Przebudowa i rozbudowa pawilonu restauracyjnego w zespole Hali Stulecia we Wrocławiu Inwestor: Hala Stulecia projekt konkursowy: 2008 Projektuje się rozbudowę pawilonu restauracyjnego o symetryczne skrzydła wschodnie i zachodnie zgodnie z założeniami konkursowymi, podkreślając istniejące centralne wejście do zespołu w miejscu istniejącego łącznika. Proponuje się przebudowę budynku istniejącego w sposób przywracający i uczytelniający możliwie wszystkie wartościowe…

Fiołkowa

Budynek usługowo-mieszkalny, wielorodzinny z garażem podziemnym, przy ulicy Grabiszyńskiej [Fiołkowa] we Wrocławiu Inwestor: SM „Metalowiec” Kubatura części mieszkalnej 16.600,00 m3 Kubatura podziemia: 7.770,00 m3 Powierzchnia netto kondygnacji mieszkalnych 4.764,00 m2 Ilość mieszkań: 72 Odpowiadając współczesnym potrzebom zróżnicowania i indywidualizacji tkanki mieszkaniowej proponuje się przy utrzymaniu rygoru powtarzalnych kondygnacji w zakresie struktury konstrukcyjnej i infrastruktury, niewielkie…

Bielsko-Biała

Zadaszenie dziedzińca zamkowego Muzeum w Bielsku-Białej inwestor: Urząd Miejski Bielsko-Biała Projekt: 2010-2011 Proponuje się, utrzymując w maksymalnym zakresie charakter i wartość historyczna dziedzińca Zamku Sułkowskich, wykonać przekrycie za pomocą przeszklonej lekkiej struktury opartej na zbiegających się i przenikających dźwigarach. Inspiracją dla formy przykrycia były: od sklepień gwiaździstych wielkich sal zamkowych, tworzących sztuczny nieboskłon, po wiązanie…

Nawrot Szczecińska

Salon samochodowy Renault oraz Dacia przy ulicy Szczecińskiej we Wrocławiu inwestor: Nawrot Sp. z o. o Powierzchnia użytkowa: 2024 m2 Kubatura: 13 725 m3 Projekt: 2011-2013 Realizacja: 2012 Projektuje się budynek jako zespół jednoprzestrzenny mieszczący salon samochodowy dwu poziomowy z antresolą. Obiekt zaprojektowano jako podłużną bryłę o reprezentacyjnym charakterze, w dużej części przeszkloną w celu…

Wrocławski Teatr Współczesny

Przebudowa Teatru Współczesnego we Wrocławiu inwestor: Wrocławski Teatr Współczesny Powierzchnia przebudowy: 2 500m2 Kubatura: budynku: 8 500 m3 Projekt: 2001-2002 Realizacja: 2002-2003 Inwestycja polegała na adaptacji poddasza obiektu na dodatkową salę teatralną, rozbudowie układu komunikacji wewnętrznej, przebudowie części pomieszczeń administracyjnych, przebudowie elewacji.