NAWROT HYUNDAI

Salon samochodowy HYUNDAI z zapleczem serwisowym przy ulicy Wrocławskiej w Długołęce

Nowy zespół salonu sprzedaży i obsługi samochodów dostępny jest od ulicy Wrocławskiej, z wjazdem i dojściem pieszym. Przed budynkiem umieszczono parking na 60 stanowisk, dla klientów i ekspozycji wybranych modeli  sprzedawanych samochodów. Z drogi wewnętrznej wokół budynku dostępne są wjazdy serwisowe i pomieszczenia techniczne.  Teren przeznaczony pod zabudowę  salonu samochodowego znajduje się na działce w bezpośrednim sąsiedztwie istniejącego salonu samochodowego Nawrot.

Budynek salonu to rodzaj przeszklonego pawilonu, z wyraźnymi  akcentami marki sprzedawanych samochodów.  Forma i podziały elewacji części przedniej tworzą jednorodny zespół o reprezentacyjnym charakterze.

Budynek składa się z dwóch wydzielonych części: samego salonu oraz hali serwisu z zapleczem. W części przedniej zaprojektowano jednoprzestrzenną salę sprzedaży ze stanowiskami ekspozycji samochodów, w głębi część wypoczynkową dla klientów, stanowiska obsługi klientów, strefę wydawania samochodów i strefę przyjmowania samochodów do serwisu. Wyżej umieszczono poczekalnię dla klientów dostępną z antresoli, część szkoleniową, dalej dyrekcję, salę konferencyjną, zaplecze socjalne dla pracowników biurowych, w głębi magazyn ogólny i pomieszczenia biurowe.  W części tylnej zaprojektowano stanowiska przeglądu i naprawy samochodów, narzędziownię, magazyny, myjnię i inne pomieszczenie serwisu. Na piętrze pomieszczenia socjalne przeznaczone dla pracowników serwisu oraz magazyn.

Inwestor: 
NAWROT sp. z o.o.
Powierzchnia użytkowa: 
3 194
 m2
Powierzchnia zabudowy:
555
Powierzchnia całkowita:
555
Kubatura:
22 187
Powierzchnia działki:
555
Ilość mieszkań:
5
Ilość lokali usługowych:
5
Ilość budynków:
5
Kondygnacje naziemne:
5
Autor budynku:
5
Autor projektu:
5
Współpraca:
5
Koncept handlowy:
5
Generalny wykonawca:
5
Konstrukcja:
5
Instalacje:
5
Inżynier kontraktu:
5
Projekt:
2017 – 2018
Realizacja
2018 – 2019
Nagrody
1 nagroda

NAWROT HYUNDAI

Salon samochodowy HYUNDAI z zapleczem serwisowym przy ulicy Wrocławskiej w Długołęce

Nowy zespół salonu sprzedaży i obsługi samochodów dostępny jest od ulicy Wrocławskiej, z wjazdem i dojściem pieszym. Przed budynkiem umieszczono parking na 60 stanowisk, dla klientów i ekspozycji wybranych modeli  sprzedawanych samochodów. Z drogi wewnętrznej wokół budynku dostępne są wjazdy serwisowe i pomieszczenia techniczne.  Teren przeznaczony pod zabudowę  salonu samochodowego znajduje się na działce w bezpośrednim sąsiedztwie istniejącego salonu samochodowego Nawrot.

Budynek salonu to rodzaj przeszklonego pawilonu, z wyraźnymi  akcentami marki sprzedawanych samochodów.  Forma i podziały elewacji części przedniej tworzą jednorodny zespół o reprezentacyjnym charakterze.

Budynek składa się z dwóch wydzielonych części: samego salonu oraz hali serwisu z zapleczem. W części przedniej zaprojektowano jednoprzestrzenną salę sprzedaży ze stanowiskami ekspozycji samochodów, w głębi część wypoczynkową dla klientów, stanowiska obsługi klientów, strefę wydawania samochodów i strefę przyjmowania samochodów do serwisu. Wyżej umieszczono poczekalnię dla klientów dostępną z antresoli, część szkoleniową, dalej dyrekcję, salę konferencyjną, zaplecze socjalne dla pracowników biurowych, w głębi magazyn ogólny i pomieszczenia biurowe.  W części tylnej zaprojektowano stanowiska przeglądu i naprawy samochodów, narzędziownię, magazyny, myjnię i inne pomieszczenie serwisu. Na piętrze pomieszczenia socjalne przeznaczone dla pracowników serwisu oraz magazyn.

Powierzchnia użytkowa: 
3 194
 m2
Powierzchnia zabudowy:
555
Powierzchnia całkowita:
555
Kubatura:
22 187
Powierzchnia działki:
555
Ilość mieszkań:
5
Ilość lokali usługowych:
5
Ilość budynków:
5
Kondygnacje naziemne:
5
Autor budynku:
5
Autor projektu:
5
Współpraca:
5
Koncept handlowy:
5
Generalny wykonawca:
5
Konstrukcja:
5
Instalacje:
5
Inżynier kontraktu:
5
Projekt:
2017 – 2018
Realizacja
2018 – 2019
Nagrody
1 nagroda