KOWALE

Budynek mieszkalny, wielorodzinny z garażem podziemnym, przy ulicy Działdowskiej we Wrocławiu

Budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym zaprojektowano w układzie północ południe głównej bryły budynku poprzecznie do ulicy Działdowskiej. Budynek obsługiwany jest przez 2 klatki schodowe. Obiekt o powściągliwej minimalistycznej, nowoczesnej architekturze wpisuje się skalą w zabudowę dzielnicy. Na elewacji zastosowano dwa zróżnicowane, kontrastujące ze sobą materiały wykończeniowe. Budynek przykryty jest dachem dwuspadowym a  fragmenty obiektu od strony północnej oraz południowej przykryte stropodachem, stanowiącym jednocześnie tarasy mieszkań. W całym obiekcie zastosowano stolarkę PCV, za wyjątkiem stref wejściowych, gdzie zastosowano ślusarkę aluminiową. Budynek posiada trzy kondygnacje mieszkalne oraz garaż podziemny wielostanowiskowy.  Trzecia kondygnacja obiektu posiada antresole, które są górną częścią mieszkań położonych na 2 piętrze budynku. Wszystkie mieszkania znajdujące się w budynku posiadają balkony.

W poziomie garażu oprócz stanowisk dla samochodów osobowych zaprojektowano również pomieszczenia techniczne, oraz pomieszczenia na rowery i komórki lokatorskie.

Inwestor: 
DEWELOPER INTER-ES
Powierzchnia użytkowa: 
4 264
 m2
Kubatura:
16 354
Ilość mieszkań:
43
Kondygnacje naziemne:
3
Projekt:
2017-2018
Realizacja
2018-2020

KOWALE

Budynek mieszkalny, wielorodzinny z garażem podziemnym, przy ulicy Działdowskiej we Wrocławiu

Budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym zaprojektowano w układzie północ południe głównej bryły budynku poprzecznie do ulicy Działdowskiej. Budynek obsługiwany jest przez 2 klatki schodowe. Obiekt o powściągliwej minimalistycznej, nowoczesnej architekturze wpisuje się skalą w zabudowę dzielnicy. Na elewacji zastosowano dwa zróżnicowane, kontrastujące ze sobą materiały wykończeniowe. Budynek przykryty jest dachem dwuspadowym a  fragmenty obiektu od strony północnej oraz południowej przykryte stropodachem, stanowiącym jednocześnie tarasy mieszkań. W całym obiekcie zastosowano stolarkę PCV, za wyjątkiem stref wejściowych, gdzie zastosowano ślusarkę aluminiową. Budynek posiada trzy kondygnacje mieszkalne oraz garaż podziemny wielostanowiskowy.  Trzecia kondygnacja obiektu posiada antresole, które są górną częścią mieszkań położonych na 2 piętrze budynku. Wszystkie mieszkania znajdujące się w budynku posiadają balkony.

W poziomie garażu oprócz stanowisk dla samochodów osobowych zaprojektowano również pomieszczenia techniczne, oraz pomieszczenia na rowery i komórki lokatorskie.

Powierzchnia użytkowa: 
4 264
 m2
Kubatura:
16 354
Ilość mieszkań:
43
Kondygnacje naziemne:
3
Projekt:
2017-2018
Realizacja
2018-2020