OSIEDLE ŚLIWOWA 2

Zespół budynków mieszkalnych, wielorodzinnych z garażem podziemnym, przy ulicy Śliwowej we Wrocławiu

Budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym. Budynek zaprojektowano w układzie grzebieniowym, gdzie główne skrzydło budynku od strony zachodniej położone jest wzdłuż nieprzekraczalnej linii zabudowy wyznaczonej rysunkiem planu, natomiast skrzydła poprzeczne odchodzą prostopadle od skrzydła głównego w kierunku wschodnim. Budynek urbanistycznie zamyka kwartał zabudowy ograniczony od północy Aleją Śliwową . Budynek obsługiwany jest przez 5 klatek schodowych. Projektowany obiekt o eleganckiej, nowoczesnej architekturze, jest zgodny z ustaleniami Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego.

Na elewacji zaprojektowano dwa zróżnicowane, kontrastujące ze sobą materiały wykończeniowe.  Jasna kolorystyka podstawowej bryły budynku zestawiona jest z ciemniejszą kolorystyką wcięć tej bryły. Budynek posiada trzy kondygnacje i przykryty jest dachem dwuspadowym . Część mieszkań zlokalizowanych na 2 piętrze posiada antresole. Wszystkie mieszkania znajdujące się w budynku posiadają balkony. Mieszkania na parterze mają ogródki.

Inwestor: 
DEWELOPER INTER-ES
Powierzchnia użytkowa: 
9 957
 m2
Kubatura:
13 072
Ilość mieszkań:
117
Kondygnacje naziemne:
3
Projekt:
2017-2018
Realizacja
2020-2022

OSIEDLE ŚLIWOWA 2

Zespół budynków mieszkalnych, wielorodzinnych z garażem podziemnym, przy ulicy Śliwowej we Wrocławiu

Budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym. Budynek zaprojektowano w układzie grzebieniowym, gdzie główne skrzydło budynku od strony zachodniej położone jest wzdłuż nieprzekraczalnej linii zabudowy wyznaczonej rysunkiem planu, natomiast skrzydła poprzeczne odchodzą prostopadle od skrzydła głównego w kierunku wschodnim. Budynek urbanistycznie zamyka kwartał zabudowy ograniczony od północy Aleją Śliwową . Budynek obsługiwany jest przez 5 klatek schodowych. Projektowany obiekt o eleganckiej, nowoczesnej architekturze, jest zgodny z ustaleniami Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego.

Na elewacji zaprojektowano dwa zróżnicowane, kontrastujące ze sobą materiały wykończeniowe.  Jasna kolorystyka podstawowej bryły budynku zestawiona jest z ciemniejszą kolorystyką wcięć tej bryły. Budynek posiada trzy kondygnacje i przykryty jest dachem dwuspadowym . Część mieszkań zlokalizowanych na 2 piętrze posiada antresole. Wszystkie mieszkania znajdujące się w budynku posiadają balkony. Mieszkania na parterze mają ogródki.

Powierzchnia użytkowa: 
9 957
 m2
Kubatura:
13 072
Ilość mieszkań:
117
Kondygnacje naziemne:
3
Projekt:
2017-2018
Realizacja
2020-2022