REZYDENCJA KARŁOWICE

Budynek mieszkalny wielorodzinny, przy ulicy Przesmyckiego we Wrocławiu

Budynek mieszkalny wielorodzinny dwuklatkowy z garażem podziemnym, wkomponowany w zabudowę mieszkalną, jednorodzinną dzielnicy willowej Karłowice.

Zaprojektowano  budynek o dwóch kondygnacjach nadziemnych, poddaszu użytkowym oraz kondygnacji podziemnej mieszczącej głównie garaż dla samochodów osobowych. Budynek dwuklatkowy rozwiązany na osi północ-południe, usytuowany ze względu na szczupłość działki prostopadle do ulicy Przesmyckiego.

Z klatki schodowej zarówno na parterze jak i piętrze a także w kondygnacji poddasza dostępne są  2  lub 3 mieszkania. Lokale mieszkalne na parterze posiadają tarasy zielone, mieszkania na kondygnacjach wyższych wyposażono w balkony.  Na elewacji zastosowano dwa zróżnicowane, kontrastujące ze sobą materiały wykończeniowe, jasny tynk głównej bryły oraz okładzinę z piaskowca z podziałem na wykuszach. Budynek przykryty jest dachem dwuspadowym z doświetlającymi lukarnami. W całym obiekcie zastosowano stolarkę PCV, za wyjątkiem stref wejściowych, gdzie zastosowano ślusarkę aluminiową.

Inwestor: 
NEVERLAND CORPORATION SP. Z O. O.
Powierzchnia użytkowa: 
1 633
 m2
Kubatura:
4 268
Ilość mieszkań:
14
Kondygnacje naziemne:
3
Projekt:
2018-2019
Realizacja
od 2020

REZYDENCJA KARŁOWICE

Budynek mieszkalny wielorodzinny, przy ulicy Przesmyckiego we Wrocławiu

Budynek mieszkalny wielorodzinny dwuklatkowy z garażem podziemnym, wkomponowany w zabudowę mieszkalną, jednorodzinną dzielnicy willowej Karłowice.

Zaprojektowano  budynek o dwóch kondygnacjach nadziemnych, poddaszu użytkowym oraz kondygnacji podziemnej mieszczącej głównie garaż dla samochodów osobowych. Budynek dwuklatkowy rozwiązany na osi północ-południe, usytuowany ze względu na szczupłość działki prostopadle do ulicy Przesmyckiego.

Z klatki schodowej zarówno na parterze jak i piętrze a także w kondygnacji poddasza dostępne są  2  lub 3 mieszkania. Lokale mieszkalne na parterze posiadają tarasy zielone, mieszkania na kondygnacjach wyższych wyposażono w balkony.  Na elewacji zastosowano dwa zróżnicowane, kontrastujące ze sobą materiały wykończeniowe, jasny tynk głównej bryły oraz okładzinę z piaskowca z podziałem na wykuszach. Budynek przykryty jest dachem dwuspadowym z doświetlającymi lukarnami. W całym obiekcie zastosowano stolarkę PCV, za wyjątkiem stref wejściowych, gdzie zastosowano ślusarkę aluminiową.

Powierzchnia użytkowa: 
1 633
 m2
Kubatura:
4 268
Ilość mieszkań:
14
Kondygnacje naziemne:
3
Projekt:
2018-2019
Realizacja
od 2020