PRZEDSZKOLE RADWANICE

Projekt przedszkola 3 oddziałowego w Radwanicach koło Wrocławia

Przedszkole zaprojektowane zostało jako jednokondygnacyjne, na planie zbliżonym do kwadratu o bokach długości 18.5m na 20.5m. Bryła wypełnia zasadniczą część działki uwzględniając linie zabudowy. Układ inspirowany jest archetypem tradycyjnego domu i wprowadza do krajobrazu dyscyplinę geometrii. Założenie składa się z zespołu czterech brył o dachach symetrycznych dwuspadowych, połączonych w całość łącznikami zawierającymi w sobie komunikację. Wejście główne zaprojektowano od strony ulicy Łąkowej. Od tej strony znajduje się plac wejściowy oraz przedpole parkingowe na całej długości budynku. Od frontu po stronie północno zachodniej budynku zlokalizowano segment kuchenny wraz niezależnym wejściem dla personelu oraz dostaw. Sale przedszkolne zlokalizowano w trzech narożnikach założenia, każda z nich z bezpośrednim połączeniem z ogrodem. Od północnego wschodu zaprojektowano zieleń izolacyjną w postaci drzew owocowych tworzących niewielki sad.

Inwestor: 
Przedszkole Tuptusie
Powierzchnia zabudowy:
390
Powierzchnia całkowita:
320
Powierzchnia działki:
950
Projekt:
2019

PRZEDSZKOLE RADWANICE

Projekt przedszkola 3 oddziałowego w Radwanicach koło Wrocławia

Przedszkole zaprojektowane zostało jako jednokondygnacyjne, na planie zbliżonym do kwadratu o bokach długości 18.5m na 20.5m. Bryła wypełnia zasadniczą część działki uwzględniając linie zabudowy. Układ inspirowany jest archetypem tradycyjnego domu i wprowadza do krajobrazu dyscyplinę geometrii. Założenie składa się z zespołu czterech brył o dachach symetrycznych dwuspadowych, połączonych w całość łącznikami zawierającymi w sobie komunikację. Wejście główne zaprojektowano od strony ulicy Łąkowej. Od tej strony znajduje się plac wejściowy oraz przedpole parkingowe na całej długości budynku. Od frontu po stronie północno zachodniej budynku zlokalizowano segment kuchenny wraz niezależnym wejściem dla personelu oraz dostaw. Sale przedszkolne zlokalizowano w trzech narożnikach założenia, każda z nich z bezpośrednim połączeniem z ogrodem. Od północnego wschodu zaprojektowano zieleń izolacyjną w postaci drzew owocowych tworzących niewielki sad.

Powierzchnia zabudowy:
390
Powierzchnia całkowita:
320
Powierzchnia działki:
950
Projekt:
2019